Yannis 

Thavoris

Stage 

Design

Brontë / Kalavrianos Wuthering Heights (sets) National Theatre of Northern Greece, February 2017 Director Yannis Kalavrianos Costumes Alexandra Bousoulenga / Rania Yfantidou Lighting Sakis Birbilis

Reviews (in Greek)

Σκηνικά μιας άλλης εποχής, αλλοτινού αιώνα που αποπνέουν την αίσθηση του ατελούς, του ξεχασμένου, του μισογκρεμισμένου και μη ολοκληρωμένου. Ευρηματική ιδέα, η ένωση δυο αντιθετικών κομματιών που το ένα υποδηλώνει τη φθορά του άλλου και το άλλο την πρώτη του όψη, παραπέμποντας με ατέρμονους παραλληλισμούς στη σχέση των ηρώων, οξύμωρη, αντιθετική, εμμονική, καταστροφική και περιπλανώμενη στους αιώνες ως ανολοκλήρωτη.(parallaximag.gr)


Οι ηθοποιοί της παράστασης (...) κινήθηκαν στο ύστερο ρημαγμένο περιβάλλον του οίκου των δύο σπιτιών, ως φαντάσματα, ωσάν να βρίσκονταν κλεισμένα για πάντα στον χώρο που έζησαν τον κύκλο της ζωής τους. Από το ευρηματικό σκηνικό τοπίο της αποδόμησης, φωτίστηκαν με σκιές για να μας αποκαλύψουν τη δική τους αλήθεια στο βάθος του χαρακτήρα τους, ως πρόσωπα, που ανέβηκαν στη σκηνή του θεάτρου -και από την πλευρά των θεατών- στο δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας το αερικό τους στίγμα στην ονειρική σκηνή, με το τέλος της ιστορίας. (cityculture.gr)


Τα σκηνικά ευφυώς έφεραν την ακμή και παρακμή, το ακριβό και το ευτελές στο ίδιο έπιπλο και σηματοδότησαν καίρια χαρακτήρες και εξέλιξη πλοκής. (artatnet.gr)


Θαυμάσιο και ιδιαίτερα λειτουργικό το σκηνικό του Γιάννη Θαβώρη. (filmnoir.gr)